Barion Pixel

Hogyan fejlődj gyorsabban szempilla stylistként?

Sok stylist abba a hibába esik, hogy miután megnyitotta a szalonját, vagy elhelyezkedett szempilla stylistként egy szalonban, rövidesen azt érzi, hogy megrekedt egy szinten és neki ez a szakma nem megy. Pedig ennek szimplán annyi az oka, hogy nincs még a kellő rutin, hiszen természetesen, mint minden kezdet, úgy ez is nehéz. Időbe telik kialakítani egy vendégkört, míg nem ismernek Téged, a munkásságodat, hogy lelkiismeretes vagy. Így kevesebb vendég mellett lassabban megy a kellő rutin megszerzése is, ahhoz, hogy magabiztosabban dolgozz, hogy esztétikusabb, tartósabb szetteket készíts.

Viszont, ha tudatosak vagyunk, akkor fel lehet gyorsítani ezt a folyamatot, mutatok most neked 3 olyan tippet, amivel, sokkal gyorsabban fogsz tudni fejlődni.

1.Minden elkészített műszempilla szettedről készíts fotót, arról is, amivel nem vagy megelégedve. Készíts nyitott és csukott szemes fotókat egyaránt, hiszen a munkaftóidat nem csak vendégszerzés céljából tudod felhasználni. A fotóidra rá tudsz zoomolni, ki tudod elemezni, meg tudod nézni, hogy elszintezted-e, belső-külső szemzug hogyan sikerült, stylingon szükséges e javítani legközelebb.

2.A második tipp, hogy dolgozz modellekkel. Ez annyit jelent, hogy akár a baráti, ismerősi körödből keresel olyan lányokat, kiken tudsz gyakorolni. Mutathatsz nekik képeket, hogy ezt és ezt a szempilla szettet szeretnéd elkészíteni. Illetve, a közösségi média felületeiden is meghirdetheted, hogy erre és erre a szettre modellt keresel, jelentkezés fotóval privát üzenetben. A fotó alapján ki tudod szűrni, hogy a jelentkező megfelelőé-e arra, amit éppen Te gyakorolni szeretnél. Kritériumokat Te adod meg, pl jelentkezz, ha nincs szemhéj tetoválásod, stb.
A modellekkel való munka, sokkal magasabb szintekre emeli a szempilla stylist karrieredet. Hiszen nem csak, hogy speciálisan a nehézségeidre tudsz fókuszálni, de időd is jobban van kidolgozni az apróbb részleteket, megfigyelni munka közben a kezedet, mit miért csinálsz, illetve az új technikáidat is be tudod gyakorolni. A szalonmunka során általában ilyenekre, hogy minden apró részletet megfigyeljen, amit szeretne, nincs ideje egy szempilla stylistnak, hiszen a fizető vendégnek az idő is fontos tényező lesz.

3.Harmadik tipp, hogy szabadidődet használd ki, ismerkedj az anyagaiddal és gyakorolj be minden olyan mozdulatot, amihez nem szükséges modell. Ilyen mozdulatok például :

Fanolás ✅ 
Helyes illesztés✅ 
Építési táv✅ 
Műszempilla ragasztó használata✅

A műszempilla ragasztó használatához és a fanolás begyakorlásához semmi másra nem lesz szükséged, csak a szempilla csipeszedre, műszempilla ragasztódra és a pilláidra.  Elkezded készíteni a fanokat, figyeled, hogy milyen erősség szükséges a kigörgetéshez, a fanok felvételéhez, hol a csipeszed dolgozó zónája, hogyan tudod szabályozni a felvett ragasztó mennyiségét a lash fanon, stb.

A helyes illesztést és az építési táv begyakorlásához a fentebb említett kellékek mellett szükséged lesz még egy szempilla alátétre is, amire húzol egy csíkot tollal. A csíktól megadott távolságra (pl. 2, 3 vagy 5 mm, amelyik távot éppen gyakorolni szeretnéd) felapplikálod a lash fanjaidat.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb szakmai videóinkról, kövesd Tiktok és Insta oldalainkat.
Ha pedig elmélyülnél a műszempillák világában, akkor várlak szeretettel képzéseimen. 

Vélemény, hozzászólás?