Barion Pixel

Miért olyan időigényes a szempillaépítés?

Gondolkoztál már rajta, hogy miért olyan időigényes folyamat a szempillaépítés, illetve szeretnéd tudni, hogy jót jelent e, ha több órát vesz igénybe míg elkészül a szetted?

A műszempilla építés egy nagyon aprólékos munka, minden egyes mozdulatot a lehető legprecízebben kell elvégezni, ami pedig a hab a tortán, hogy az egyes mozdulatsorokat több százszor is meg kell ismételni míg elkészül a pilla szett. A kettő ilyen fő mozdulatsor az izolálás, illetve a fanolás. (Lejjebb a videóban mind a kettő mozdulatsort bemutatom.) Az izolálás azt jelenti, hogy kiválasztunk egyetlen egy szál természetes szempillát a többi szempilla közül. Az izolálásnak maximálisan pontosnak kell lennie, egy szál szempilla lehet csak az izoláló csipeszünk két szára között. Ennek pedig az oka az, hogy véletlenül se ragasszunk össze műszempilla ragasztóval kettő szál természetes szempillát, hiszen ha ez megtörténik, akkor kényelmetlenné válik a műszempillaviselés, a gyorsabban növő szempilla kifogja húzni a lassabban növő szempillát. Hosszútávon ennek az a következménye, hogy sérül a természetes szempillaállomány.

A második mozdulatsor, amit ki szeretnék emelni az a fanolás, azaz a szempilla tincsek készítése. Ezt a mozdulatsort is minimum annyiszor el kell végezni a szempilla stylistnak építés során, ahány természetes szempillával rendelkezik az adott vendég, tehát kb. 200-300X. A kialakított szempilla fanokon szintén múlik az elkészült pilla szett esztétikája, tartóssága és befolyásolja a kényelmes szempillaviselést is. Hiszen ha túl aszimmetrikusak a fanok; vagy kilógnak szálak a talpukból, akkor az elkészült szempilla szett is rendezetlennek fog tűnni és kényelmetlen lesz viselőjének. Így tehát, ha szeretnénk, hogy az elkészült szempilla szettünk tartós, szép és hosszútávon is egészségesen viselhető legyen, akkor elengedhetetlen kellő időt szakítani az egyes mozdulatsorokra.

Vélemény, hozzászólás?